De gode råd til din rødvin

Skænk den lidt køligere

Skænk din rødvin lidt køligere end du foretrækker den. Temperaturen på vinen stiger hurtigt i glasset, og da mange rødvine har høj alkohol, vil de flygtige aromastoffer fordampe, hvis vinen serveres ved for høj temperatur.

Kan man til fisk?

Vil du gerne drikke rødvin til din fisk, skal du kigge efter rødvine uden for mange tanniner. Mange vine kan bruges til fisk, kig efter druer som; pinot noir, barbera eller st. laurent og spätburgunder (Østrigs og Tysklands pinot noir slægtning). En ung frugtig valpolicella eller en bardolino kan også anvendes.

Hvornår drikkes hvad?

Tænk rødvin i sæson. Når sommertøjet kommer frem, får vi ofte lyst til lettere rødvine. Prøv fx vine på druerne; gamay, pinot noir, cabernet franc og barbera. En kølig beaujolais på en lun sommeraften, smager ofte bedre end en tung Amarone.

+10 år kræver ekstra omsorg

Serverer du en ældre rødvin +10 år, så kan du med fordel rejse flasken op et par dage før servering. På dagen hælder du forsigtigt vinen om på en karaffel med en rolig bevægelse, så du undgår bundfaldet hvirvles op. Husk at vine med alder hurtigere ændre karakter end unge vine.

Lad dig ikke narre af lidt for gode tilbud

Vin kan også være en mærkevare. Det betyder, at vi nemt tiltrækkes af tilbud på vine, som vi normalt opfatter for dyre til vort vinbudget. Men som oftest er det langt bedre at købe en côtes du rhône til normalpris end en prisbillig châteauneuf-du-pape. Det samme gælder en ripasso vin contra Amarone.

Find en god rødvin i din lokale SuperBrugsen

Hos SuperBrugsen finder du et stort udvalg af rødvin fra alle de velkendte lande og deres vinområder. Leder du efter en god Pinot Noir, en Cabernet Sauvignon eller en velsmagende Merlot? Så kig forbi din lokale SuperBrugsen.

Find din nærmeste SuperBrugsen lige her. For gode rødvin kan du tage et kig på ugens tilbudsavis. Tilbudsavisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.

FAQ om god rødvin

Hvad er en god rødvin?
En god og moderat rødvin er fyldig og kan nemt drikkes ift. andre tørre eller skarpere typer af rødvin. En moderat rødvin har også en lavere alkoholprocent, som bidrager til en finere følelse og har samtidig flere tanniner.

Hvad koster en god rødvin?
Pris og kvalitet hænger sammen – også når du skal finde en god vin. En god og moderat vin kan du finde til en pris på mellem 200 og 250 kr. pr flaske. I SuperBrugsen har vi selvfølgelig gode rødvin i alle prisklasser.

Hvad kalder man en dårlig vin?
En vin er dårlig når den er propsyg eller har en dårlig prop. Det betyder at vinen kan dufte af muggen karklud eller vådt pap.