Spiselige blomster kan både være med til at pynte det visuelle samt forbedre smagsoplevelsen. Spiselige og farverige blomster kan bruges på alt slags bagværk, lækre drikkevarer og i din madlavning.

Her på siden får du ideer til, hvilke spiselige blomster du kan tilberede i din mad.

Tørrede spiselige blomster i din have og i naturen

Tørrede spiselige blomster kan både peppe kager, salater og lækre lemonader op. Spiselige blomster kan du både plante og dyrke i din egen have og finde i naturen. Nedenfor ser du en liste over, hvilke spiselige blomster, du skal have fat i.

Tre spiselige blomster

  • Hyldeblomst, Sambucus

Hyldeblomst er en kendt blomst i de danske køkkener. Hyldeblomst anvendes både i madretter og i forskellige drikkevarer. Den har en frisk og dejlig smag og duft og du kan bruge den til kager, saft og i marinader til fisk og skaldyr.

spiselige blomster i naturen

  • Tusindfryd, Bellis Perennis

Tusindfryd ses i mange danske haver, og er kendt for sin lidt bitre smag. Tusindfryd anvendes både i mad og kager. Derudover kan tusindfryd også bruges i snaps og urtete, da den er kendt for at have helbredsmæssige fordele.

spiselige blomster

  • Lavendel

Lavendel er kendt indenfor spiselige blomster og kan spises frisk, tørret og anvendes i alt - lige fra kager til drikkevarer og gryderetter. Lavendel kan få enhver ret til at blomstre op.

lavendler som spiselige blomster

Spiselige blomster i naturen

Pluk dine spiselige blomster i naturen. Det er tilladt at plukke blomster i naturen, men der er et par forholdsregler, du skal huske. Du skal huske på, at det kun er tilladt at plukke blomster til eget forbrug, og derudover er det vigtigt, at du kun plukker blomster, som du kender.

Plukker du spiselige blomster i naturen, er det vigtigt, at blomsterne ikke er sprøjtet, da det ikke er sundt for kroppen. Derfor er de blomster du køber hos blomsterhandleren heller ikke egnet til at spises.

Desuden skal du heller ikke plukke blomster, som gror langs vejkanten og på dyrkede marker. Disse blomster er ikke velegnet til spisning, grundet forurening, bilos og sprøjtning. Alternativet er at dyrke spiselige blomster selv. Det kan du både gøre i haven og i altankasser på altanen.

Åbningstider i din lokale SuperBrugsen

Skal du prøve spiselige blomster af i din salat eller bare som pynt på kagen? Så gå på opdagelse i din SuperBrugsen. Hver uge kan du finde gode tilbud i SuperBrugsens tilbudsavis. Se også åbningstider i din lokale SuperBrugens lige her.