Når sommeren kommer rullende ind over Danmark, og temperaturen begynder at stige, er det fristende at slukke tørsten i et koldt glas saftevand. Den forfriskende drik er nemlig for mange også lig med smagen af sol og sommer.

Saftevand består typisk af ufortyndet frugt- eller bærsaft med tilsat sukker eller andet sødestof, og drikken byder på en dejlig og forfriskende smag af sommer. En stor nydelse for børn såvel som voksne.

Når solen er på sit højeste på de varme sommerdage, er der mange af os, som tilbringer en masse tid ude i solen, og så er det vigtigt at få en masse væske. Til det formål er læskende saftevand perfekt.

Skønne sommerdrikke med smag af frugt og bær

Saftevand er en frugtholdig drik, der er fyldt med lækker smag af frugt og bær.  Den læskende sommerdrik fås med mange forskellige smage, hvad enten du er til rabarber, hyldeblomst, solbær, jordbær eller en helt anden variant.

Det store udvalg kan dog gøre det svært at vælge den helt rigtige variant, når du står i din lokale SuperBrugsen og skal finde en saftevand, som hele familien vil kunne lide.

Vi giver inspiration til forskellige slags saftevand, der kan slukke enhver tørst i sommervarmen.

Hyldeblomst saftevand

Hvis du vil prøve en sød slags saftevand, er hyldeblomst saftevand det helt rigtige valg. Hyldeblomst saftevand er nemlig lavet på fine, hvide hyldeblomster og giver associationer om både sol og sommer.

Ønsker du at give dig i kast med hjemmelavet saftevand, er hyldeblomst saftevand noget af det nemmeste saftevand at lave – og der findes et hav af forskellige opskrifter, du kan afprøve.

Den autentiske hyldeblomst saftevandopskrift består af få ingredienser: Hyldeblomst, citron, sukker og vand. Andet behøver du ikke for at kunne lave dejlig, frisk og hjemmelavet saftevand med en herlig smag af hyldeblomst.

Rabarber saftevand byder på en dejlig smagsoplevelse og er utrolig læskende i de varme sommermåneder. Hvis du skal slukke tørsten i noget godt og lækkert uden dårlig samvittighed, er rabarber saftevand derfor det helt rigtige valg.

Rabarber saftevand smager bedst afkølet og kan fortyndes med danskvand. Det er et stort hit og en lækker sommerdrink, der kan nydes ved poolen, i haven eller på altanen i den dejlige sommervarme.

Solbær saftevand

Solbær saftevand er en favorit hos mange børn og voksne. Den byder på en skøn drik med solmodne solbær, der smager og dufter skønt.

Hvis du vil afprøve nye og spændende smage, kan du også prøve ingefær saftevand med citron, der kan nydes varm på en kold vinterdag eller afkølet på en varm sommerdag. Ingefær er sundt og har antiinflammatoriske stoffer, der beskytter kroppen.

Hjemmelavet saftevand – Med smag af mere

Når sommersæsonen er slut, og de varme temperaturer begynder at dale, kan du nemt gemme alle dine yndlingsbær- og frugter på flaske ved at lave dit eget hjemmelavede saftevand. Det er nemmere, end du lige tror, og det smager helt fantastisk. Så hvorfor ikke prøve at lave det selv?

Hjemmelavet saftevand er både nemt og hyggeligt at lave med saft fra friske bær og frugter. Den nemmeste måde at lave hjemmelavet saftevand på er ved at koge bær sammen med vand ved svag varme i omkring 20 minutter. Det bedste resultat fås med friskplukkede bær fra haven. Du kan dog også bruge frosne bær, men det giver ikke den samme friske smag.

Herefter skal du si det igennem et viskestykke eller et andet klæde med en skål nedenunder, der samler al saften, som siver fra. Denne saft skal nu koges op med den angivne sukkermængde i opskriften, som du følger, og voila! Så har du lækkert hjemmelavet saftevand til hele familien.

Saftevand uden sukker

Det kan være fristende at drikke mange glas af den lækre sommerdrik i de varme sommermåneder, men hvis du er uvenner med badevægten, bør du vælge en sukkerfri variant. Saftevand kan nemlig være en usund affære, hvis du drikker for meget af den søde slags, der indeholder store mængder sukker.

For at undgå for meget sukker, er det en god ide at afprøve saftevand uden sukker, som har lige så meget smag som de sukkerholdige. Saftevand er nemlig en lækker læskedrik for både store og små grundet den søde smag af frugt og bær. Saftevand bliver ofte serveret sammen med frokosten i mange børnefamilier eller som en kold drik på en varm sommerdag.

Pssssst!
Hvis du ønsker at give din saftevand et ekstra "pift" kan du blande selve saften med dansk vand i stedet for vand fra hanen - så er det nærmest som at drikke en hjemmelavet sodavand. 

Med saftevand uden sukker kan du nemt opretholde en sund livsstil uden at bekymre dig om dit indtag af sukker. Så har du altid en god undskyldning for at drikke et ekstra glas saftevand til aftensmaden, eller på de varme sommerdage med høje temperaturer.

Saftevand på tilbud

Hold øje med vores tilbudsavis hver eneste uge og find gode tilbud på saftevand i mange forskellige varianter – både den sukkerholdige slags og saftevand uden sukker.

Hvis du er blevet fristet af forfriskende hyldeblomst saftevand, rabarber saftevand, solbær saftevand eller en helt fjerde variant, så find din lokale SuperBrugsen-butik og køb sommerens kolde drikke.