Irmas ikoniske kaffe og te

Fyldig kaffe & velduftende te fra Irma. Her på siden finder du information om nogle af vores produkter samt tips til opbevaring og en guide til at vælge det helt rigtige til dig.

Du kan købe Irmas kaffe og te i SuperBrugsen og Kvickly

Kaffesøster og tetante

Mange af de ting, vi lagde i vores indkøbskurv for årtier siden, findes ikke på hylderne i dag. Ikke fordi det var dårlige produkter, men fordi vores smag skifter, selvom smagsløgene sidder i den samme mund. Heldigvis er der også nogle ting, som altid vil være det samme. Mere eller mindre. I Irma er den blå kaffe den måske mest ikoniske vare, der kun har ændret sig ganske lidt gennem årene.

Men ud over at være en stor kaffesøster, er Irma også en rigtig tetante. Og sådan har det været i generationer. Kaffe og te har en kerne af loyale forbrugere, der helst ikke vil have, at tingene ændrer sig for meget. Og i nyere tid er der kommet en masse forbrugere, hvor der næsten ikke kan komme nyheder nok.

Tip til opbevaring af din kaffe:

Det er ikke en god idé at hælde kaffen over på et charmerende sylteglas. Ilt og lys er nemlig kaffens værste fjender. Derfor er det bedst at opbevare kaffen i kaffeposen og lukke den tæt. Og sæt aldrig kaffen sammen med stærkt lugtende madvarer som f.eks. krydderier; det kan smitte af på kaffesmagen.

Blå Irma Kaffe

Arabicabønnerne definerer en kaffe med en meget ren og fyldig kaffesmag og elegant let syrlighed. Kan nydes på alle tider af døgnet.

Irma Rosa Kaffe

Ny Irmaklassiker, en lidt lettere kaffe en Blå Irma med meget ren kaffesmag. Særlig god som morgen- og aftenkaffe.

Irmas Øko Kaffe

Klassisk økologisk kaffe, fyldig og rund med elegant frugtig slutnote. Kan nydes på alle tider af døgnet.

Brun Irma Kaffe

Fyldig sødmefuld kaffe med lav syrlighed og noter af fin mørk chokolade. God til hyggestund om eftermiddagen eller når man bare har lyst til noget sødt.

Irmas After Dinner

Irmas After Dinner er sammensat af udsøgte Arabica bønner, der egner sig særlig godt til mørk ristning, fyldig og sødmefuld med lang eftersmag. God efter et godt måltid mad eller når man trænger en god kraftig kop kaffe.

Hvordan bliver kaffe produceret?

Kaffen undergår en fantastisk forvandling fra den gror på kaffetræet, til du hælder den op i en kop. Kaffebønnen gror på et kaffetræ og bliver på det stadie kaldt kaffebær. Når bærrene er modne, skal de plukkes. Høstning foregår på forskellige tidpunkter, som kommer an på hvor modne bærrene er. Når bærrene er høstet, skal de gennem en proces, hvor man skiller frugtkødet fra kaffebærret. Det kan gøres via en tør eller en våd metode, som egentligt betyder mest for omkostningerne og tiden til produktionen end smagen. Ved den tørre metode lægger man bærrene i solen og ved den våde metode lægger man bærrene i blød vand for at skille kaffebønnen fra kødet.

Historien om kaffe

Kaffe er en populær drik i hele verden og har været det helt tilbage til ca. år 900. Kaffe er danskernes favoritdrik.

Danskerne er et af de mest kaffedrikkende folk i verden. Der er ikke det hjem eller det kontor, som ikke har en kaffemaskine – og gerne flere muligheder for at brygge den sorte drik. Men hvordan laver man kaffe? Irma giver dig historien om kaffen, fremstilling af bønner, information om kaffeproducerende lande og step-by-step råd til at servere den bedste kaffe.

Kend din te

Her er de grundlæggende begreber, du skal kende inden for teverdenen.

Sort te

Den sorte te er en såkaldt fuldfermenteret te. Fra tebusk til tekop gennemgår den sorte te en proces, der i århundreder har været den samme. Det er fermenteringen, der udvikler den sorte tes smag og giver den farven.

Grøn te

Grøn te er den ”originale” te som laves af blade fra tebusken. Grøn te er tørrede og i visse tilfælde knuste blade, der kun har været udsat for sparsom iltning fra plukning til færdig te.

Hvid te

Hvid te får sin farve fra topskud af tebusken, der er beklædt med fine hvide dun. Topskuddene får lov til at visne naturligt, før de dampes let og tørres for at fjerne bladenes fugtindhold. Hvid te er ufermenteret og den mindst forarbejdede te.

Urtete

Urtete kommer ikke fra tebusken, camellia sinensis, og har som sådan ikke noget med te at gøre. Det er fællesbetegnelsen for en række tørrede blandinger af blade, blomster og i visse tilfælde rødder og bark, som man i generationer har hældt kogende vand over og lavet en velsmagende, liflig drik.

Krydderte

Krydderte er oftest en sort te, tilsat en form for krydderibase eller andre aromastærke ingredienser som fx appelsinskal, kakao eller ingefær. Smagen er ofte kraftig og meget aromatisk.