Hvad er gluten?

Fødevarer med gluten

Gluten kommer fra kornsorter som hvede, rug og byg, og er det stof, som gør dej luftigt, lækkert og sammenhængende. Gluten findes i mange hvedeindholdene produkter.

Du finder gluten i mange meltyper som hvedemel, grahamsmel, couscous, spelt og mange flere. Derudover finder du også gluten i havre - det er både havregryn, müsli, brød, kager og pasta.

Hvad består gluten af?

Gluten er et protein, der findes i korn som hvede, rug og byg. Det består hovedsageligt af to proteiner, gliadin og glutenin, som giver dejen dens elasticitet og hjælper brød med at hæve og bevare sin struktur. Gluten bruges også i mange forarbejdede fødevarer for at forbedre konsistens og holdbarhed. Nogle mennesker har svært ved at fordøje gluten og kan opleve ubehag efter at have spist det.

Hvor skal jeg være opmærksom på glutenindhold?

Gluten findes i mange madprodukter, især i morgenmadsprodukter. Men der findes også rigtig mange alternativer til gluten og mange glutenfri produkter, som du også kan have glæde af.

Find glutenfri produkter i SuperBrugsen

I SuperBrugsen kan du altid finde et bredt udvalg af glutenfri produkter. Både til dig med glutenallergi og til dig som blot ønsker at formindske dit indtag af gluten.