FRIJSENBORG

På Frijsenborg har man drevet landbrug i over 300 år og altid haft smagen i højsædet. Generationers erfaring og sund fornuft har skabt grobund for et veldrevet og moderne landbrug med fokus på den mest skånsomme forædling og produktion på egne gårde. Missionen er at arbejde mere selvforsynende, og derved forblive et af Danmarks mest bæredygtige landbrug.

DANSK KYLLING MED GOD PLADS

Frijsenborg Herregårdskyllingerne vokser op på Frijsenborgs gårde under gode forhold. For Frijsenborg er den rette vej at arbejde med respekt for naturen og for kyllingerne. De går frit rundt i en tør og varm stald med fast døgnrytme og adgang til deres egen veranda, hvor de kan gå ud og få frisk luft.  Frijsenborg Herregårdskyllingerne opdrættes uden brug af antibiotika. De skraber i træspåner og spagnum, der er et skånsomt og behageligt underlag, og de har naturligvis fri adgang til foder og vand.

BÆREDYGTIG PRODUKTION

Miljøet har en høj prioritet i Frijsenborgs måde at drive landbrug på. På Frijsenborg Biogas omdannes strøelsen fra Frijsenborgs kyllingestalde til gas sammen med halm og afgrøder fra egne marker. Gassen er ISCC-certificeret og bruges til opvarmning. Restproduktet fra biogasanlægget bruges til at gøde markerne med. Der er derfor ikke noget affald, der skal destrueres fra produktionen. Det handler om en mere grøn tankegang og hensynet til naturen, hvor minimering af C02 spiller en helt central rolle.

Frijsenborg Herregårdskylling findes i både 1300g og 1600g.

Tilbered kyllingen hel i ovnen fyldt med friske urter og drysset med salt. Husk at stegeskyen er helt fantastisk til en sauce, eventuelt smagt til med fløde.

Frijsenborg Herregårdskylling brystfilet findes i forskellige bakkestørrelser fra 260g til 1200g.

Tilbered brystfileterne hele eller fyld dem med for eksempel pikantost og pak dem ind i et stykke serranoskinke.

Frijsenborg Herregårdskylling findes i forskellige udskæringer med ben. Her ses overlår og derudover findes der også varianter med hele lår og underlår.

Steg lårprodukterne i ovnen drysset med salt og server dem gerne sammen med årstidens salat.

Frijsenborg Herregårdskylling - Hakket kylling.

Rør det hakkede kyllingekød til en fars med blandt andet friske krydderurter og lav det til smagfulde kyllingefrikadeller, som både er lækre til aftensmaden og til madpakken.

I vores serie af udskæringer finder du også vores Frijsenborg Herregårdskylling inderfilet. Udskæringen er nem at arbejde med til hverdagsretterne, hvor tilberedningen gerne må gå lidt hurtigt.

Brug f.eks. inderfileten i wokretter med masser af grøntsager.

FAQ om Frijsenborg 

Hvad er Frijsenborg kylling?
Frijsenborg kyllinger er opdrættet under gode og bæredygtige forhold med respekt for naturen. Kyllingerne bliver opdrættet ved Frijsenborg Slot som ligger i Hammel i det østlige Jylland.

Hvordan bliver Frijsenborg-produkterne produceret?  
Produkterne bliver produceret under gode og bæredygtige forhold. Det betyder at kyllingerne er opdrættet uden brug af antibiotika samt at strøelsen fra kyllingestalden omdannes til gas. Kyllingerne skraber på et behageligt underlagt og har fri adgang til foder og vand. Alle kyllingerne er ligeledes født og slagtet i Danmark.

Hvilke Frijsenborg herregårdskyllinger findes der?
Frijsensborg herregårdskyllinger findes i forskellige udskæringer. I Fakta kan du købe følgende:

  • Hel herregårdskylling 1300 gram
  • Hel herregårdskylling 1600 gram
  • Brystfilet i forskellige bakkestørrelser på fra 260 gram til 1200 gram
  • Inderfilet i forskellige bakkestørrelser
  • Forskellige udskæringer med ben, herunder hele lår, overlår og underlår
  • Hakket kylling

Hvor kan man købe Frijsenborg kylling?
Du kan købe Frijsenborg kylling i din nærmeste SuperBrugen eller Coop-butik. Find åbningstider og din nærmeste SuperBrugsen lige her. Læs også ugens avis for gode tilbud i din lokale SuperBrugsen. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.