Du kender flæskestegen fra julebordet. Men faktisk er der flere og flere, som også tilbereder flæskesteg om sommeren til grillbordet. Derfor er det nu blevet mere normalt at få serveret flæskesteg året rundt.

Til jul får man typisk serveret flæskesteg med brune kartofler og brun sovs, men om sommeren kan man slippe af med at servere langtidsstegt flæskesteg med grillede grøntsager eller en hjemmelavet rødkålssalat med en god rødvin.

Tip: Flæskesteg kan både laves på kul- og gasgrill. Det er nemt, da det er den samme metode man skal bruge - ved begge grilltyper.

Langtidsstegning flæskesteg på grill  

Langtidsstegning flæskesteg på grill er en lækker måde at lave kamsteg på. Flæskestegen bliver ekstra mør og saftig, og så får den en perfekt grillsmag.

Det skal du bruge:

  • 1 flæskesteg (400g pr. person)
  • 6 stykker laurbærblade
  • Groft salt

Fremgangsmetode

Først og fremmest skal grillen gøres klar. Derfor skal man først opvarme grillen med lukket låg og indirekte varme på ca. 200° grader. Stil ligeledes en foliebakke i bunden, så saften fra kødet drypper heri.

Tilberedning af flæskesteg på grill:

  • Tjek sværene på stegen. De skal være skåret igennem til kødet
  • Giv din flæskesteg en god omgang med salt - på både kød og svær
  • Placér laurbærbladene mellem sværene
  • Når grillen er ca. 200° grader lægger du stegen på et spækbræt
  • Grill flæskestegen i 1 time og 15 minutter, alt afhængigt af stegens størrelse
  • Tag først stegen af grillen, når den har en kernetemperatur på 65° grader. Tjek efter med et stegetermometer
  • Når stegen har en kernetemperatur på 65° grader, er den klar til servering

Tip: Lad flæskestegen hvile i 20 minutter inden servering, uden at være dækket til.

Et glas rødvin med mad i baggrund

Flæskesteg på grill med sprød svær

Er din svær på flæskestegen ikke sprøde nok? Vær ikke bekymret - du har to muligheder!

Du kan enten prøve at grille flæskestegen med sværene nedad i 5 til 10 minutter. På denne måde rister du sværene bedre. Ellers kan du skære sværene af stegen i ét stykke. Steg den herefter på grillen til den er sprød – men husk at hold øje med dine svær. De bliver nemlig grillet meget hurtigt, når de kommer direkte på grillen.

Tips til flæskesteg på grill

  • Læg stanniol under stegens ene side, så stegen står lidt skævt. Det sikrer at saften fra flæskestegen løber ned i foliebakken, når den bliver grillet.
  • Har du en stegerist, så brug den til flæskestegen. Det sikrer at flæskestegen er nemmere at få af grillen, når den er færdig.
  • Hvis du har overskydende steg og svær, bør du pakke det ind hver for sig. På denne måde sikre du sprød svær til dagen efter.
  • Hold øje med kernetemperaturen på 65° grader, da det er meget vigtig for at stegen ikke bliver tør.

HUSK vi hver uge har gode tilbud, se tilbudsavisen, og besøg os i din lokale SuperBrugsen!

 

FAQ:

Hvor lang tid tager det at grille en flæskesteg?

Det tager ca. 1 time og 15 minutter. Men det afhænger af grillens varme. Stegen er dog først færdig når den har en kernetemperatur på 65° grader.

Kan man lave flæskesteg på grill med rotisserie?

Ja, det kan man sagtens. Det er faktisk nemmere med rotisserie, da det sikrer, at flæskestegen er nemmere at få af grillen, når den er færdig.

Hvilken salat kan laves til flæskesteg på grill?

Man kan nøjes med en hjemmelavet rødkålssalat eller grillede grøntsager, som tilberedes mens stegen er på grillen.