vesterhaw2.gif

Niels og Sinnes Univers

På den jyske vestkyst og i Nationalpark Thy omkring Nr. Vorupør, findes et skatkammer af unikke råvarer, der er grundlaget for de håndlavede Niels og Sinnes Vesterhaws Specialiteter.

Bag produkterne er en historie, der rækker tilbage i tiden til dengang, mad blev lavet med de råvarer, man havde på egnen.

Producenterne indsamler råvarer i vestkystnaturen, nøjagtigt sådan som Niels og Sinne altid har gjort, og de råvarer de ikke selv forædlede i det lille fiskehus ved havet, byttede de til øvrige fornødenheder i den lokale købmandsgård eller på det lokale badehotel.

Baseret på de gamle vestkysthistorier om Niels og Sinne er der udviklet over 45 kvalitetsprodukter og brugsgenstande. Et af dem er Sinnes hjemmebryggede øl, som hun hun lavede i gruekedlen i det lile fiskerhjem.

I 2008 startede Universet oprindeligt som en erhvervsforening med vægt på befolkningsgrundlagets identitet ved bosætning af den jyske vestkyst, og er også historien om de trange og nøjsomme kår livet bød udflytterne.

Dette betød, at man i stor udstrækning skulle bruge naturens spisekammer, og hurtigt fandt ud af at variere brugen af naturens råvarer. Det var også en tid, hvor det pengeløse samfund eksisterede, og dette indebar, at man måtte udveksle produkter og opskrifter som vederlag.

I 2013 blev erhvervsforeningen omdannet til et selskab, hvis idegrundlag er at levendegøre og fastholde de gamle og velbevarede opskrifter som specialiteter for den kræsne og kvalitetsbevidste forbruger.