I Coop har vi en vision om at gøre økologi til hvermandseje, og det passer perfekt med os i SuperBrugsen.

Siden vi var de første til at introducere økologi i 1981 har vi arbejdet for at få endnu mere øko i butikken. Men varerne kommer ikke af sig selv.

Der skal dygtige, modige landmænd og gartnere til. En omlægning til økologisk landbrug er ikke billig eller nem. Derfor hylder vi gerne dem, der tør og gør. Her kan du hilse på to af dem, der hver dag knokler for endnu mere økologi.

Klaus Søgaard fra Markhaven
Klaus Søgaard driver gartneriet, Markhaven, og han har leveret økologiske grøntsager til os siden 1985. Så vi har 30 års jubilæum sammen i år. Klaus vil ikke bare levere økologiske grøntsager, han vil levere grøntsager af meget høj kvalitet, der også er økologiske. Og det er en væsentlig forskel. Økologi smager ikke nødvendigvis bedre, men det skal vi hilse og sige, at Klaus’ gør. Tomater, agurker og chilipebre dyrket i ægte muldjord og gødet med kompost fra økologiske malkekøer. De smager rigtig, rigtig godt. Foruden at være fri for sprøjtemidler og andet ubehageligt.

Peter Bay fra Skiftekær
På frodige Tåsinge ligger det økologiske landbrug, Skiftekær, hvor Peter Bay har travlt med at dyrke kartofler og grøntsager, der smager, så smagsløgene synger. Et økologisk landbrug kræver mere tid, mere tålmodighed og en kæmpe portion håndværk. Og det har Peter alt sammen masser af. Det bilder vi os ind, at vi kan smage. Prøv selv, hvis du falder over en bakke kartofler derne’e fra. God appetit!