Ribeye

Lær hvordan du vælger den bedste Ribeye steg, og hvordan den steges, så den bliver smagfuld, mør og saftig!

Valg af Ribeye

Det er altid en god start, at vælge Ribeyes fra kødkvæg af god kvalitet. Derefter, så er fedtmarmoreringen et godt tegn på mørhed og god smag.

I nedenstående video viser vi, hvordan du tilbereder en Ribeye steg, så den bliver mør og saftig.

Sådan gør du

  • Start med lidt olie på en brandvarm pande
  • Kom lidt urter på – f.eks. groftskåret hvidløg og lidt timian
  • Kom Ribeyen på de brunede urter og krydr med lidt salt og peber
  • Steg ca. 2-4 minutter på hver side
  • Lad stegen hvile i 4-5 minutter overdækket

Når du anretter, kan du skære kødet skråt og servere med et par skønne kartofler – velbekomme! Hvis du skulle have spørgsmål, så spørg endelig din lokale SB Slagter.

FAQ om Ribeyen – Stegetid og tilberedning


Hvad er en ribeye?

En ribeye er en bøf som er skåret fra ribbenssektionen på en okse. Ribeye steaks anses for at være nogle af de bedste bøffer i verden på grund af fedtmarmoreringen, som giver bøfferne en fantastisk smag.

Hvor lang tid skal en ribeye stege?

En ribeye skal stege mellem 2 til 4 minutter på hver side alt efter størrelse, tykkelse og ønsket mørhed.


Hvordan steger man en ribeye?

At stege eller tilberede en ribeye er lige til. Start med lidt olie og nogle urter på en pande, kom ribeyen på (gerne krydret med salt og peber) hvorefter den skal steges i 2-4 minutter. Efter endt stegning er det vigtigt at lade den hvile i 4-5 minutter overdækket.