cover til efterårsferie

Efterårsferie

Hvad skal du hygge dig med i efterårsferien?

Efterårsferien er en god mulighed for at hygge med en masse efterårsaktiviteter for store og små. Læs med her og få masser af inspiration til en hyggelig efterårsferie.

Hvornår falder efterårsferien?

Efterårsferien falder altid i uge 42. Det betyder, at alle skoler holder efterårsferie fra mandag d. 16. til søndag d. 22. oktober 2023.

Hyggelige efterårsaktiviteter

Hvis du er en af dem, der ikke rejser sydpå i efterårsferien, så er der en masse hyggelige efterårsaktiviteter, du kan lave hjemme i Danmark. Og hvis du savner strandende, kan du sagtens gå en tur langs vandet, hvor der især omkring efterårsferien er større mulighed for at finde rav.

Brug naturen i efterårsferien

”Der er ikke noget, der heder dårligt vejr kun dårlig påklædning”. Den sætning har de fleste, der er opvokset i Danmark nok hørt – specielt i forbindelse med det til tider regnfulde og blæsende efterår.

Det behøver ikke at sætte en stopper for mange sjove udendørs efterårsaktiviteter i efterårsferien. Der er altid mulighed for at gå en lang tur i de farverige skove - det er en god måde at få noget motion og frisk luft i efterårsferien.

Kastanjer

En anden sjov udendørs efterårsaktivitet, som hele familien kan lave i efterårsferien, er kastanjesamling. Hop i det gode efterårstøj og gå ned til det nærmeste kastanjetræ, hvor det bare gælder om at finde så mange pæne kastanjer som muligt.

Når I ikke kan bære flere kastanjer, går turen hjem, hvor en anden sjov efterårsaktivitet kan begynde – nemlig at lave kastanjedyr. Man kan sagtens få en dag i efterårsferien til at gå med at lave kastanjedyr ud af kastanjer og tændstikker eller andre små træpinde.

Græskarudskæring

I efterårsferien er mange begyndt at varme op til halloween, der falder i slutningen af oktober. Derfor er det nærlagt at bruge efterårsferien på at udskære et græskar, så det er klart til halloween senere på måneden. Det er en hyggelig efterårsaktivitet, hvor familien kan samles om at være kreativ.

trillebør med græskar

Mad i efterårsferien

Efterårsferien er en perfekt mulighed for at hygge i køkkenet. Madlavning og bagning er rigtig gode efterårsaktiviteter, der kan gøres sunde, søde og ikke mindst lækre.

Hele familien kan hjælpe til, og efterfølgende kan retterne nydes rundt om spisebordet med levende lys, eller mens der bliver set en god film i fjernsynet. Ønsker du ideer til madlavning i efterårsferien så læs med her:

efterårsmorgenmad

Boller og brød

Morgenerne i efterårsferien må gerne starte lidt langsommere, end de normalt gør i hverdagene. En hyggelig efterårsaktivitet er derfor at bage nogle lækre morgenboller og nyde dem samlet som familie.

Prøv denne opskrift på gode morgenboller, som er perfekte at lave i efterårsferien. En anden mulighed er at benytte efterårets grøntsager til at bage brød med. F.eks. kan du bage et pastinakbrød eller blot et lækkert blødt græskarkernebrød.

Æbler

Efteråret er sæson for danske æbler, og derfor giver det mening at spise æbler i efterårsferien. Æbler kan bruges i madlavning på mange måder. Men der er intet som en lækker dessert med æbler, der kan samle folk. Find inspiration til desserter med æbler og nyd efterårsferien med en lækker dessert.

desserter med æbler
pandekager i efterårsferien

Pandekager

En anden hyggelig efterårsaktivitet du kan lave i køkkenet i efterårsferien, er pandekagebagning. Pandekager kan laves på et hav af måder, og du kan selv vælge, om du vil spise dem til morgen, middag eller aften i din efterårsferie. Du kan finde inspiration til opskrifter med pandekager her.

Supper

Har du brug for en lækker ret at varme dig på i efterårsferien, så lav en lækker suppe til hele familien. En god grøntsagssuppe er en god måde at få børnene til at spise grøntsager, så efter en dag fyldt med forskellige efterårsaktiviteter kan børnene varme sig på en lækker suppe. Vi kan varmt anbefale denne børnevenlige grøntsagssuppe.

grøntsagssuppe
varme gryderetter

Gryderetter

Skal der være lidt mere fylde i den varme ret i efterårsferien, så kan du prøve at kaste dig over en gryderet. Prøv denne fantastiske opskrift på en klassisk mørbradgryde.

Lav endelig en stor potion så er der til flere dage i efterårsferien og på den måde kan I også finde tid til andre sjove efterårsaktiviteter.

Græskar

Græskar kan ikke kun bruges i efterårsferien til udskæring som forberedelse til halloween. De er nemlig perfekte til flere efterårsaktiviteter, for de kan nemlig også spises. Få inspiration til opskrifter med hokkaido græskar, der er perfekte at lave i efterårsferien.

Gode efterårstilbud og åbningstider i efterårsferien

Skal du ud og købe ind til diverse efterårsaktiviteter og hygge i efterårsferien, kan du starte indkøbsplanlægning i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu. Du kan også se åbningstiderne for din lokale SuperBrugsen.

God fornøjelse!