Thise - kun i Coop
Thise Økologi
I 1988 fik Danmark, som det første land i verden en økologilovning; året efter fik vi det røde Ø-mærke
De danske forbrugere var generelt meget begejstrede for den nye og bæredygtige dyrkningsform, men salget af økologiske produkter stod i stampe.
I 1993 gennemførte SuperBrugsen en økologi-kampagne, der strakte sig over 4 uger, og som kom til at vende op og ned på interessen for økologiske fødevarer herhjemme. Verden var ikke den samme efter kampagnen, og blev det aldrig igen. Danmark røg op på en førsteplads Worldwide i forhold til salget af økologiske fødevarer, en plads, vi har bevaret siden.
Blandt økologer omtales 1993 som økologiens år 0 – det var her efterspørgslen for alvor tog fart, ikke kun i SuperBrugsen, men også Danmarks øvrige supermarkedskæder. I år er det 30 år siden, så vi hejser flaget.
Ko, kærlighed og kold mælk
Mejeriet Thise blev grundlagt i 1988. Det hele startede med en enkelt mejerist, en lille håndfuld nordjyske landmænd og en fælles kærlighed til køer og økologi. I dag er de 87 landmænd, som hver dag leverer mælk til Thise. Svend Otto er én af dem.
Jerseykøer og mælkeskæg
Mælk er ikke bare mælk og især jerseymælk er noget for sig. De små gul-brune køer giver en mælk med større og mere fyldig smag end den vi normalt finder i mælkekøleren. Ja, selv mælkeskægget er også en smule mere charmerende.
Opskrifter med Thise
Italienerne ka' beholde deres parmesan. For vi har Thises økologiske Vesterhavsost, og den smager så både fugle og engle synger! Og så er den helt perfekt til pastaretter.
En dansk ost med format
Hos Thise har de altid gået alternative veje i jagten på den ekstra gode smag. Og den grubelagrede Vesterhavsost er ingen undtagelse. Den færdigmodnede Vesterhavsost lægges 3 mdr. i Hjerm Kalkgrube og op kommer en ost, der i 2021 vandt Gourmetprisen med ordene: ”Den her har Thise ramt klokkerent. Smagsintens, fast men cremet, og en crowdpleaser med stor personlighed”.