Så er der nyt i køledisken!

Med hakket kød i pose sparer vi i SuperBrugsen 51 ton plastik, svarende til 163 ton CO2 om året*.

Coop og Änglamarks hakket oksekød under ét kilo er nu i poser i stedet for i bakker. Posen beskytter kødet lige så godt som den kendte plastbakke. Bare med 70 % mindre plast sammenlignet med den traditionelle kødbakke.

Med kød i pose er der tilsammen tale om en CO2-reduktion på 313,2 ton* for SuperBrugsen, Kvickly og Brugsen.

Det er da til at tage og føle på!

*kilde: klimakompasset.dk/klimakompasset

FAQ

Hvorfor har Coop skiftet den traditionelle kødbakke ud med en plastikpose – også kaldet flowpack?

Den ene årsag er, at der er 70 procent mindre plastik i flowpacken sammenlignet med den traditionelle kødbakke, og skiftet sparer samfundet for 169 tons plastik årligt. Den anden årsag er, at flowpacken er mere sorteringsvenlig, da den fylder markant mindre i skraldespanden.

Hvad er flowpacken lavet af?

Flowpacken er lavet af monomateriale plast af plasttypen LDPP. Den skal sorteres som plast i husholdningsaffaldet. Den er fremstillet af plast, der er let at genanvende.

Hvorfor er hakket kylling ikke i flowpack ligesom andet hakket kød?

Når vi pakker kylling, bruger vi en separat pakkelinje for at adskille det fra andet kød. Vi har valgt ikke at køre flowpack på alle pakkelinjer i første omgang. Det kan godt være, at vi gør det i fremtiden. Derfor udbydes hakket kød fra Irma, Bornholmergris og Poppelgris heller ikke i flowpack. I uge 37 kommer hakket kalv/gris i butikkerne som flowpack.

Kan hakket kød fryses ned direkte i flowpacken?

Ja, kødet kan godt fryses ned i flowpacken, men man skal være opmærksom på, at der er luft til stede i flowpacken, hvorfor kødet kan blive harsk over tid. Vil du undgå dette, anbefaler vi, at du ompakker det hakkede kød i en beholder uden luft.

Er kødet ikke mere udsat i en tynd pose?

Selvom det er en tynd plasticpose, så er den ganske hårdfør og solid, og den sikrer indholdet mod stød.

Hvad betyder flowpacken for kødets holdbarhed?

Flowpacken garanterer en lige så lang holdbarhed som den traditionelle kødbakke.