Cover til sommerblomster

Sommerblomster

Du skal lede længe efter noget flottere end farverige og friske sommerblomster. Når sommervarmen har meldt sin ankomst over det danske land, er det atter blevet tid til sommerblomster og deres fantastiske farver, der frisker ethvert sted op.

I denne artikel vil vi have fokus på sommerblomster til krukker, da det ikke er alle, som har et udendørs areal med jord til store blomsterbede.

Hvornår skal de plantes?  

Sommerblomster er som sommergrøntsager, da de er sæsonbestemte. Det er muligt at plante dem uden for sæson, men i de tidlige forårsdage eller sene efterårsdage, kan der være risiko for nattefrost – og det er de færreste sommerblomster, som kan tåle det.

Hvis din tålmodighed ikke kan vente til sommer, er det en god ide at anvende krukker og vælge sommerblomster, der er gode til at håndtere kulden. Derudover skal det noteres, at det altid er fornuftigt at tage dem ind natten over, hvis vejrprognosen lover nattefrost.

Sommerblomster og deres flotte farverige farve
Krukker til sommerblomster

Vælg de rigtige krukker     

Før du vælger dine kommende sommerblomster, skal du vælge de helt rigtige krukker, som passer til dig og dine udendørs omgivelser. Det første du skal kigge efter, er om krukkerne er frostsikre, så de får de bedste levevilkår.

Dernæst skal du selvfølgelige gå efter krukker, som du synes er flotte og fine, da krukkerne gerne skal pynte lige så meget som sommerblomsterne. Derudover skal krukkerne også gerne være i høj kvalitet, da de skal være rustet til at kunne håndtere kulde mm.

Sommerblomster til krukker

Nedenfor kan du se vores bud på tre gode sommerblomster til krukker.

Den yndige marguerit

Den første sommerblomst er groft sagt Danmarks uofficielle nationalblomst, da den også udgør navnet og symbolet for Dronningens Margueritrute her i Danmark. Det er selvfølgelig margueritten.

Med sine hvide aflange blomsterblade og gule rørkrone i midten, har margueritten opnået enorm popularitet i de danske haver. Den skal plantes i maj måned og er nem at dyrke, hvis du blot skåner den for frost og husker at vande den jævnligt.

Margueritter
Lavendler

Den duftende lavendel

De fleste er nok enige i, at en lavendel dufter dejligt og er en fryd for øjet med dens flotte violette nuance. En lavendel er den perfekte sommerblomst til krukker og så får den meget sjældent sygdomme.

Hvis du planter dine lavendler i april, vil du kunne nyde glæde af dem fra juli af. De skal vandes regelmæssigt i de første tre måneder, hvorefter du kan lade naturen tage over derfra – du skal selvfølgelig stadig holde øje med nedbøren.

Blåbærbusken 

Fra den yndige marguerit og duftende lavendel til blåbærbusken, som også kaster lidt friske sommerbær af sig. Det er måske ikke det du definerer med en sommerblomst, men den er særdeles flot og passer godt ind alle steder.

Blåbærbusken trives godt i sol, og gerne alene, da den ikke bryder sig om at dele jord med andre. Derfor er blåbærbusken perfekt til krukker. Plant den i starten af april og du vil kort tid efter se, at den begynder at blomstre flot.

God beplantning af dine sommerblomster!

Blåbærbusken

Find sommerblomster i din nærmeste SuperBrugsen

Ønsker du at købe sommerblomster? Find din nærmeste SuperBrugsen her, og se de gode tilbud i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.