Ofte får man serveret and til juleaften og mortensaften. Men vi mener, at man kan få langtidsstegt and på grillen året rundt.

Når sommeren står nær, betyder det masser af lækker grillmad til hele familien. Men hvad skal menuen stå på? Vi har den perfekte opskrift til dig, som vil prøve noget nyt, og som vil eksperimentere ved grillen med succes.

Vi har en opskrift, som sikrer mørt og langtidsstegt andekød med sprødt skind. 

Ingredienser (til 6 personer)

Alt hvad du skal bruge:

  • 1 and på ca. 3 kg
  • Salt og peber
  • 1 æble
  • 1 appelsin
  • 300 gram svesker
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 stor løg

Hvad skal forberedes?

  • Tag anden op af fryseren dagen før brug, og stil den i et fad på køkkenbordet i et par timer
  • Efter optøning tages anden ud af indpakningen, og nu er den klar til at blive rengjort
  • Tag indmaden ud af anden. Efterfølgende skylles anden i koldt vand både indvendigt og udvendigt
  • Vingespidserne klippes af og anden plukkes ren for fjer
  • Anden tørres med en køkkenrulle eller et viskestykke
  • Anden lægges i køleskabet til dagen efter, uden at blive dækket til

Langtidsstegt and på grill


Anden skal nu gøres klar til at komme på grillen

  • Tænd for grillen (ca. 160 gader)
  • Gnid anden udvendigt med salt og peber
  • Skær appelsin, æble, løg og hvidløg i mindre stykker og bland dem med svesker og timian
  • Kom fyldet i anden, og luk den med kødsnor i begge ender
  • Fyld en foliebakke med vand og stil den i midten af grillen
  • Placer anden på brystsiden på en rist der står over foliebakken, så fedtet drypper ned i den
  • Vend anden efter 1½ time, så du sikre, at hele anden får sprødt skind
  • Grill anden i yderligere 1½ time
  • Hold øje med stegetermometeret (anden skal have en kernetemperatur på 79 grader før den er færdig)
  • Er skindet ikke sprødt nok, så kan du give anden yderligere syv minutter pr. side ved direkte varme
  • Lad anden trække i 15 minutter inden servering

Stegetiden kan variere alt efter hvilken typegrill du anvender. Opnår du en kernetemperatur på 75 grader, så er du garanteret, at du får en sprød og mør andesteg.

Tip: Server din grilland med grillkartofler, grillsovs, rødkål og rødvin!

Tips til and på grill

  • Tænd grillen op i god tid
  • En kulgrill er først klar til anden, når overfladen på kullene er grå
  • Steg altid anden ved indirekte varme
  • Vend anden jævnligt, så den bliver sprød på alle sider
  • En mør og sprød and har en kernetemperatur på 75 grader

Grill med store flammer

HUSK vi hver uge har gode tilbud, se tilbudsavisen, og besøg os i din lokale SuperBrugsen!  

 

FAQ:

  •  Hvor lang tid tager det at lave and på grill?

Det tager ca. 1 time at forberede anden. Herefter skal anden ca. have tre timer på grillen.

  • Skal en and grilles ved direkte varme?

Nej, anden skal helst grilles ved 160° grader ved indirekte varme.

  • Hvilket tilbehør kan laves med and på grill?

Grillkartofler, grillsovs, hjemmelavet rødkål eller sødekartofler.