Du kan sagtens lave en hel kylling på grillen, og det er en god idé at proppe den med lækkerier, så den får endnu mere smag og beholder sin saftighed.
Når vejret begynder at blive godt, er det lækkert med en hel kylling på grillen. Man får nemlig en sprød og saftig kylling alt efter, hvor godt den er tilberedt. Der kan for eksempel tilføjes grillkrydderier, som gør kyllingen ekstra smagfuld og saftig.
Tip: Server kyllingen med grillede grøntsager og en frisk hvidvin!
Følg nedenstående fremgangsmetode og få en lækker kylling på grill.
Tilberedning af kylling på grill:
- Start med at gøre en hel kylling ren og skær rester af fjer væk og fjern indmad
- Vask kyllingen grundigt - både udvendigt og indvendigt
- Lav en blanding af krydderurter, hvidløg, citron, salt og peber
- Fyld kyllingen med blandingen
- Pensel kyllingen med olie eller marinade
- Drys groft salt på kyllingen
- Luk kyllingen med træpinde
- Læg kyllingen på grillen i 75-90 minutter (tid for en kylling på ca. 1,5-2 kg.)
- Partér og servér
Tip til kylling på kulgrill:
- Laver du en hel kylling på en kulgrill, kan du med fordel placere kuldet ude i siderne.
- Læg herefter kyllingen i midten af grillen og grill den ved indirekte varme.
- Start med begge spjæld åbne. Luk efter de første 15 minutter topspjældet i låget indtil du når en varme på 175-185 grader.
- Stegetiden afhænger af størrelsen på din grillkylling.
For at være sikker på at slå alle skadelige bakterier ihjel, anbefales det, at en hel kylling på grillen steges indtil den har en kernetemperatur på minimum 70 grader.
Gode råd til kylling på grill:
- Lad skindet på kyllingen blive på
- Indstil grillen til to temperaturzoner, så kyllingen steges under indirekte varme
- Temperér kyllingen i 15 minutter ved stuetemperatur
- Grill kyllingen på lav temperatur
- Gnid olie på risten, inden du lægger kyllingen på
- Vend kyllingen så snart fedtet begynder at smelte på skindet
Husk: Hvis der er noget, du er i tvivl om, så spørg vores slagtere i din lokale SuperBrugsen.
FAQ om kylling på grill:
Hvor længe skal en kylling have på grillen?
En kylling på 1,5-2 kilo skal have mellem 75 og 90 minutter på grillen.
Hvornår er en grillkylling færdig?
Grillkyllingen er færdig når den har en kernetemperatur på minimum 70 grader.
Hvordan skal en kylling grilles?
En kyllings skal grilles ved lav temperatur og med indirekte varme.
Hvilket tilbehør kan bruges til grillkylling?
Du kan evt. grille sæsonens grøntsager og lave en kartoffelsalat, spidskålssalat eller en lækker vandmelonssalat.