En cuvette eller en culotte bliver rigtig lækker af en tur på grillen.

Culotten er fra den øverste del af tyndstegen og er oftest mere mør, end cuvetten – som er skåret af den nederste del.

Hvor sidder culotten?

Den sidder bagerst på oksen. Kødet er fint og magert. En culottesteg bliver allerbedst, hvis den steges langsomt ved svag varme, alternativt kan den intervalsteges.

Tilberedning af culottesteg

  1. Dup culottestegen godt af for kødsaft
  2. Fjern overskydende fedt og sener
  3. Rids tern i det øverste lag af fedtet – sørg for ikke at skære gennem kødet
  4. Krydre med rigeligt salt og peber

En steg på grillen

Sådan gør du

  1. Fordel kullene til hver sin side af grillen
  2. Indsæt en bakke til opsamling af stegeskyen og fedtet (kan fx bruges til sauce)
  3. Tilsæt en smule flis for at tilføre ekstra smag
  4. Sørg for, at kullene er klar og du har en ren rist
  5. På med stegen og låget
  6. De sidste 10 minutter, kan du tilføje lidt rosmarin for ekstra smag

Lad stegen hvile før udskæring – ca. 20 minutter

TIP: Se her, hvordan du udskære en culottesteg.

Culotten steges ved indirekte varme på grillen og i ca. 20-25 minutter pr halvt kilo.Få inspiration i nedenstående video med en oksecuvette på grillen.

Og hvis du er i tvivl om andre udskæringer, så spørg endelig SB Slagteren.