Man kan ikke være i tvivl om, at det er sommer når man får serveret grillede majskolber som tilbehør til grillkødet. Det er et tilbehør som passer perfekt til både svinekød, fjerkræ og oksekød - og så smager det skønt. Grillede majskolber kan laves på mange forskellige måder. Vi vil guide dig gennem de mest simple måder at lave grillede majs på.

Mange er ofte i tvivl om majs skal grilles med eller uden dens blade. Men for at kernerne bliver ekstra sprøde, og brister mellem tænderne, skal majskolbens blade fjernes, inden den kommer på grillen. Men for at sikre at majskolben ikke brænder på, og stadig har masse af smag, skal majskolbens blade blive. Vi guider dig gennem begge metoder.

Hele majs på grill med kryddersmør

Hele majs på grill som tilbehør til grillmaden

Ingredienser

  • 4 majskolber
  • 100 gram blødt smør
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. citronskal
  • Groft salt efter eget behov

Fremgangsmetode

  • Fjern majskolbernes blade og tråde
  • Læg majskolberne i en stor skål og dæk dem med koldt vand
  • Lad dem trække i en ½ time
  • Tag dem op og tør dem med en serviet
  • Grill dem i 6 minutter
  • Vend dem jævnligt, så alle sider bliver sprøde
  • Rør ingredienserne til kryddersmørret sammen
  • Drys friske urter over majskolberne og server dem på grillbordet med kryddersmørret

Grillede majs med blade på

Mange store majskolber med blade

Du kan også grille hele majskolber med blade på. Det er en vanskeligere metode, men til gengæld sikrer du smagfulde og saftige majs. Så det er måske arbejdet værd.

Ingredienser

  • 4 majskolber
  • Groft salt efter eget behov
  • 100 g smør

Fremgangsmetode

  • Fold bladene tilbage fra majskolberne og fjern trådene.
  • Fold bladene tilbage om majskolben og lad dem trække i koldt vand i en ½ time (det forhindrer at bladene bliver brændt på grillen)
  • Inden turen på grillen, skal majskolberne pensles med smør og drysses med groft salt (efter eget behov)
  • Fold igen majskolbernes blade på plads og grill dem ved direkte varme i ca. 15 minutter
  • Vend dem jævnligt, så alle sider bliver lækre sprøde

 Tip: Du kan også serverer dine grillede majskolber med kryddersmør

Tips til majs på grill

  • Brug indirekte varme ved kulgrill og direkte varme ved gasgrill!
  • Pynt gerne med friske krydderurter. Det gør majskolben ekstra smagfuld!
  • Knæk majskolberne over, inden de kommer på grillen, for mindre stykker!

HUSK vi hver uge har gode tilbud, se tilbudsavisen, og besøg os i din lokale SuperBrugsen!

FAQ:

  •  Kan man grille majs?

Ja, du kan sagtens grille majs. Det er faktisk et super lækkert tilbehør til både svinekød, fjerkræ og oksekød.

  • Skal majs koges før det kommer på grillen?

Majs behøver ikke at blive kogt før de kommer på grillen. Dog bø det lægges i koldt vand i en ½ time før brug.

  • Hvor længe skal man grille majs?

En majs skal grilles i ca. 20 minutter ved indirekte varme.

  • Skal majs grilles med eller uden blade?

For at få ekstra sprøde majskolber, skal de grilles uden blade og uden tråde.