Når de varme sommerdage nærmer sig, er der ikke noget bedre end en pizza på gas- og kulgrill. Det er nemt at lave, og du kan altid regne med at få en luftig bund med sprød skorpe. Faktisk bliver pizzadejen bagt bedre på grillen end i ovnen, eftersom man opnår langt højere temperatur på grillen. På denne måde får man serveret den perfekte grillpizza.  

Men hvordan gør man helt præcist, og hvordan sikrer man at få det bedste resultat? Følgende vil vi guide dig gennem processen, så du ikke behøver at bekymre dig for resultatet. 

INGREDIENSER  

Alt hvad du skal bruge:

  • 300 gram durummel
  • 15 gram gær
  • 3 tsk. salt
  • 200 ml lunken vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 portion pepperoni
  • 1 portion frisk mozzarella
  • 1 portion rucola

Tip: Servér din pizza med kold hvidvin!

Tilberedning af pizzadej på grill

  1. Rør gær i lunken vand og tilføj salt og olie
  2. Tilføj derefter melet lidt ad gangen
  3. Ælt pizzadejen godt igennem (hvis du har tid, så lad dejen hæve på køl i 1,5 time)
  4. Del pizzadejen i to stykker og rul dem ud på en pizzabund på ca. 25 diameter
  5. Drys durummel på bagepladen eller på pizzaspaden og læg den udrullede dej op, så dejen ikke sætter sig fast
  6. Pizzadejen er nu klar til det øvrige fyld

Tip: Brug durummel, da denne type mel ikke brænder så nemt som andre meltyper!

Tilberedning af pizzasauce

  1. Hæld de hakkede tomater i en blender
  2. Tilføj hvidløg, citron og sukker og blend til saucen er jævn
  3. Tilsæt herefter basilikum og blend det grundigt igen
  4. Smag til med salt

Tilberedning af pizza

  1. Fordel pizzasaucen på den rullede pizzadej med en ske
  2. Fordel det ønskede fyld (vi tilsætter pepperoni og frisk mozzarella)
  3. Drys durummel på den varme bageplade og sæt herefter pizzaen på
  4. Grill pizzaen på 300 grader i 10-14 minutter (hold øje med pizzaen, da alle grill ikke er ens)
  5. Top pizzaen med rucola eller oregano

Tip: Bag gerne pizzaen med låg på grillen, indtil bunden slipper bagepladen!

Sprød grillet pizzabund toppet med topping

Grillens temperatur  

Der er flere forskellige meninger om, hvad den perfekte grilltemperatur er, når der skal laves pizza på gas- og kulgrill. Vi anbefaler at pizzaen grilles på 300 grader i 10-14 minutter, alt afhængigt af, hvilken grilltype der er tale om, og hvor meget tilbehør der er på pizzaen.

For at opnå det bedste resultat, skal du sørge for, at grillen og pizzastenen er meget varm inden brug. Vi anbefaler desuden at man bruger indirekte varme ved brug af kulgrill, og direkte varme ved brug af gasgrill.

Tip: Den bedste måde at lave en pizza på grill er, hvis du bruger en pizzasten med bageplade. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du som alternativ bruge en pizzaspade.

Tips til pizza på grill:

  • Rengør kun pizzastenen med varmt vand, når den er afkølet
  • Bag gerne pizzadejen dagen før, og stil den på køl til dagen efter
  • Opvarm grillen 15 minutter før brug
  • Læg lagene rigtigt: først bund, herefter tomatsauce, så ost og til sidst fyld
  • Har du tid, så bag gerne pizzadejen på grillen, i 3 minutter før fyldet kommer på
  • Sørg for at holde fyldet på pizzaen enkelt og godt

 

HUSK vi hver uge har gode tilbud, se tilbudsavisen, og besøg os i din lokale SuperBrugsen!

 

FAQ:

  • Hvordan laver man pizza på grill?

På vores hjemmeside guider vi dig gennem processen, og sørger for du får den perfekte pizza på grill.  

  • Hvor lang tid tager det at lave pizza på grill?

Ca. 2 timer og 15 min.

  • Kan man bruge færdiglavet pizzadej til pizza på grill?

Man kan godt bruge en færdiglavet pizzadej, men vi anbefaler dog, at man laver sin egen pizzadej, for at få det bedste resultat og den sprødeste bund. 

  • Hvor længe skal en pizza på grill have?

Pizzaen skal ca. grilles på 300 grader i 10-14 minutter.

  • Hvor længe skal grillen opvarmes inden pizzaen kommer på?

Opvarm gerne grillen i 15 minutter inden brug.