Når det er sommer i Danmark, betyder det, at vi griller det meste af vores mad. Kunsten er ret ofte grilltilbehøret, for kødet har vi som regel godt styr på. Det kan være alt fra en god saftig bøf eller steg til en hel kylling på grill.

Grilltilbehøret kan være forskellige grøntsager, som vil få fantastiske smage efter en tur på grillen. Grillens varme giver nemlig grøntsagerne en anderledes, men frisk og sommerlig smag. Du kan lave alt fra grillede auberginer og cherrytomater til grillede squash og peberfrugter. Følgende vil vi dog tage udgangspunkt i bagte kartofler på grill, og kartofler på grill i foliebakke.

Der er forskellige metoder til at lave kartofler på grill. Du kan bl.a. lave kartoffelbåde i en foliebakke med olie, hvidløg, krydderier og krydderurter eller bagte kartofler med smør i stanniol.

Bagte kartofler på grill    

Bagte kartofler er en klassiker som grilltilbehør til en steg eller kylling på grill. En bagekartoffel kan sagtens udgøre et måltid i sig selv, da kartofler er rige på vitaminer og kostfibre - så det er bare med at komme i gang! 

Ingredienser

  • 1 bagekartoffel
  • Groft salt
  • 1 stor klat smør
  • Hvidløgsolie (se vejledning her)
  • Stanniol

Fremgangsmetode

  • Rens kartoflen og skær et kryds halvt ned i kartoflen
  • Gnid hvidløgsolie rundt om kartoflen, så du sikrer en sprød skræl
  • Gnid smør og groft salt, efter eget behov, ned i krydset
  • Fordel også gerne en smule salt på skrællen, så kartoflen bliver ekstra sprød
  • Pak kartoflen ind i stanniol

Læg din bagekartoffel på en forvarm grill, på 200° grader i 40-50 minutter. Den skal grilles ved indirekte varme og vendes efter 25 minutter.  

Tip: Du kan også bage din kartoffel på en foliebakke, uden stanniol, med en bund af løg.

Kartofler på grill i foliebakke

Danske kartofler i forskellige størrelser

En anden type grillkartofler, er råstegte kartoffelbåde i foliebakke. Det er altid en sikker vinder, når der først kommer krydderier og grillsmag på. Det er nemt at lave og de behøver ikke at blive forkogt før de kommer på grillen.

Ingredienser

  • 500 gram kartofler
  • 1 portion krydderurter (frisk timian og rosmarin)
  • Salt og peber
  • 2 fede hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • En foliebakke

Fremgangsmetode

  • Vask kartoflerne grundigt, skær dem i både og placér dem i en foliebakke
  • Vask let de friske timian og rosmarin
  • Bland kartoflerne med olien og drys salt og peber efter eget behov
  • Kværn hvidløg ned i foliebakken og rør kartoflerne godt rundt

Placér foliebakken med kartoffelbådene på en forvarm grill på 220° grader i ca. 30 minutter ved indirekte varme.

Tip: Rør kartoflerne rundt hvert kvarter, så du sikrer alle kartoffelstykker bliver sprøde!

Tips til kartofler på grill

Sprøde kartofler med andre grøntsagerSprøde kartofler med andre grøntsager

  • Tilføj gerne andre grøntsager til kartoflerne (evt. bønner og cherrytomater)
  • Er du tidspresset kan du koge kartoflerne inden du tilbereder dem til grillen
  • Forvarm altid din grill i 15 minutter før du lægger kartoflerne på
  • Servér kartoflerne med friske urter. Det pynter og giver ekstra god smag
  • Bag altid kartoflerne ved indirekte varme for at undgå de brænder på

HUSK vi hver uge har gode tilbud, se tilbudsavisen, og besøg os i din lokale SuperBrugsen!

 

FAQ: 

  • Kan man lave kartofler på grill?

Ja, man kan godt lave kartofler på grill. Kartofler på grill er et meget populært og lækkert tilbehør til grillkødet. Det spises året rundt, og kan også grilles med andre grøntsager. På vores hjemmeside kan du læse om de forskellige metoder man kan lave kartofler til grill på.

  • Skal kartoflerne koges inden de kommer på grillen?

Nej, det behøver de ikke. Men er du tidspresset, kan du koge kartoflerne i fem minutter før du tilbereder dem til grillen.

  • Skal man grille kartoflerne i stanniol eller foliebakke?

Du kan bruge begge dele, men for at sikre, at dine kartofler bliver ekstra sprøde, foretrækker vi, at du bruger en foliebakke, hvor du har mulighed for at vende kartoflerne.