Rene glas giver bedre bobler

Sørg for at glasset du skænker dine bobler i, er helt rent og fri for støv, sulfo eller vaskemiddel fra maskinen. Du kan med fordel skylle glasset under lunket vand og polerer efter med en ren klud umiddelbart før, du skal bruge glasset.

Nemt til den rigtig temperatur

Køl dine bobler i køleskabet fremfor i en ispand. Læg dem gerne på køl dagen før og tag flasken ud ca. 15 minutter før servering, så har den optimal temperatur

De rigtige glas giver en bedre oplevelse

Server dine bobler i et tulipanformet glas. Faconen vil sikre at aromaen udfolder sig bedst. Champagneglas der går lige op og ned (flutes) får aromaen til at stige hurtigt op men hæmmer aromaens udfoldelse. Brug dem derfor kun til helt billige bobler. Du kan også bruge et hvidvinsglas men champagneglasset holder bedst på moussen. Hold glasset på skrå, når du skænker – præcis som med fadøl, så holder moussen sig bedst.

Også til hverdag

Vil du gerne drikke bobler i hverdagen, kan du med fordel nyde prosecco fra Italien eller cava fra Spanien. Sidstnævnte er lavet efter samme metode som en champagne. Køb hellere end god crémant de bourgogne end en billig champagne. Boblerne laves på de samme druer, men har lidt kortere lagring.

Sådan gemmer du dem efter åbning

Køb en champagnestopper. Patentproppen vil holde på moussen i flasken, så du kan nyde boblerne over flere dage. Et gammelt råd, siger man kan stikke en sølvske i flasken og på den måde holde på moussen, dette er dog ikke korrekt.