De gode råd til din hvidvin

Hvad skal man vælge?

Vælg hvidvine fra lande, der er specialister i det. Gå fx efter hvidvin fra Østrig, Tyskland og New Zealand. Det er alle lande med en langt større produktion af hvidvin end rødvin. Så går du sjældent galt i byen.

Serveringstemperatur?

De fleste hvidvine har en anbefalet serveringstemperatur mellem 6-9 °C. Køl gerne vinen i køleskabet og skænk den i glassene kort tid før servering. Desto fyldigere vin, desto vigtigere er det, den har den rette serveringstemperatur, for at vinen folder sig fuldt ud.

Kan man bruge resterne?

Har du en rest hvidvin til overs, så gem den og damp muslinger og fisk heri. Til dampning kan du fint bruge vinen i op til en uge efter den er åbnet.

Hvordan holder den sig bedst efter åbning?

Vil du gerne drikke din hvidvin over flere dage, så hæld den om på en mindre flaske. Kontakt med ilt påvirker nemlig aromaen. Gem eventuelt en flaske fra flyrejsen, eller køb en halv flaske vin med skruelåg og brug flasken til dine vinrester.

Riesling er et godt valg til mange ting

Riesling-druen er en af de mest anvendelige hvidvinsdruer til mad. Det skyldes, at druen har et højt syreindhold og mange smagslag, uanset om den er tør, halvtør, halvsød eller sød. Hvis du fx serverer mange forskellige tapas, er riesling et godt bud.