Barolo er en udsøgt rødvin, der er produceret i den nordlige italienske region Piemonte.

Et par kendte klassiske stile inden for rødvine er Bordeaux og Bourgogne. Men måske du skulle sige au revoir til de franske flakser og prøve at sige benvenuto til vinen, som går under navnet kongernes vin aka. den italienske Barolo.

Hvad er Barolo?

Barolo er en udsøgt rødvin, der er produceret i den nordlige italienske region Piemonte. Vinen er fyldig og sammenlignes ofte med Pinot Noir fra Bourgogne.

Barolo er blevet en populær rødvin, som mange vinelskere ofte beskriver som Italiens bedste vin!

Smagen af Barolo

Barolo-vine har forskellige smage, afhængigt af Barolo årgangen og alderen. Vinen er en rig smagsoplevelse fyldt med forskellige aromaer, der skifter karakter med alderen.

Barolo er en frugtig vin med florale elementer som viol og er præget af mørke noter af trøffel, chokolade, lakrids og blomme. Det er en vin med udviklingspotentiale, så smagsoplevelsen kan være meget forskellig fra unge til gamle Barolo-vine.

Som nyligt produceret vin er Baroloen fast og præget af hårde tanniner. En ældre Barolo vil med årene åbne sig mere op og frigive forskellige aromaer. Holder du af en god vin, kan du med fordel gemme en Barolo i 10-20 år, før vinens nuancer kommer til sin fulde ret. En Barolo kan faktisk drikkes helt frem til en alder af 50 år.

Hvad serverer man til Barolo?

Barolo er en klassisk ’madvin’. For at opnå den mest optimale smagsoplevelse, bør en Barolo nydes til kraftige og tunge retter. Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet.

Når du serverer en Barolo, bør du åbne vinen i god tid. En Barolo kræver masser af luft og kommer derfor først til sin fulde ret, når den har iltet. Du kan med fordel også servere vinen i store vinglas og dekantere den – særligt hvis den er under 10 år gammel.

Hvordan fremstilles Barolo?

Barolo er længe om at modne. Vinen ældes i mindst 24 måneder på gamle egetræsfade og derefter et år på flaske før frigivelse.

Hvis vinen skal mærkes med Riserva-mærkning, kræver vinen en aldring på minimum fem år, hvoraf tre af disse er på egetræsfade. Både den almindelige og Riserva Barolo vin har en alkoholprocent på minimum 13%.

Barolo-vinen har desuden fået klassificeringen DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), som er Italiens mest prestigiøse prædikat. Det er den højeste italienske vinklassificering, hvor både oprindelse og kvalitet garanteres.

Hvor kommer Barolo fra?

Barolo produceres i den nordvestlige del af den italienske region Piemonte. Denne del af Peimonte hedder Langhe. Barolo området er kendt for at være hjemsted for nogle af verdens bedste vine, og distriktet er også kendt for blødere, mere frugtbare udtryk end andre steder i regionen.

Helt bestemt produceres Barolo vin primært i kommunerne Barolo, Castiglione Falletto samt Serralunga d’Alba. Her findes der vinmarker på stejle skråninger med særlige jordbundsforhold. Disse er nødvendig for produktionen og vækstforholdene for Nebbiolo-druen, som Barolo er lavet på.

Vidste du?

Barolo vinens drues navn, Nebbiolo, stammer fra det italienske ord nebbia, der betyder tåge. Druen har fået sit navn, fordi vinmarkerne er dækket af en intens tåge, når druerne skal høstes i oktober.

Barolo druesorten

Barolo vin er er produceret på Nebbiolo-druen. Det er en lille, tyndskindet rød druesort, der er kendt på sin karakteristiske blå-lilla farve med et gråt, mat skær. Druen har et højt indhold af garvesyre, intensiv frugtsyre og er en af de mest tanninrige rødvinsdruer. Barolo-vine består udelukkende af Nebbiolo druen, hvilket giver vinen sin karakteristiske lyse farve og en kraftfuld smag.

Find Barolo hos din nærmeste SuperBrugsen

Hos SuperBrugsen har vi et bredt udvalg af Barolo-vine. Du kan finde Barolo rødvin til gode priser i alle vores forretninger. Find din butik her.

FAQ om Barolo

Hvad er Barolo?
Barolo er en rødvin som udelukkende er produceret på Nebbiolo-druer. Den produceres i Piemonte-området som ligger i det nordlige Italien.

Hvad er Barolo kendt for?
Barolo området er hjemstavn for nogle af verdens bedste vine. Det udtrykkes bl.a. i blødheden og det frugtbare udtryk i modsætning til andre vin som produceres andre steder i regionen.

Hvor kommer Barolo fra?
Barolo kommer fra Piemonte-området i det nordlige Italien.

Hvordan fremstilles Barolo?
En Barolo vin tager tid om at modne. Vinen ældes i mindst 24 timer på gamle egetræsfade og derefter et år på flaske før frigivelse. Som følge af dette har vinen også fået Italiens mest prestigiøse prædikat, hvilket er den højeste vinklassificering (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Det er din garanti for både en god kvalitet og korrekt oprindelse af vinen.

Hvilken mad passer til Barolo?
Barolo er en klassisk ’’madvin’’, hvilket vil sige at den bedst nydes til kraftige og tunge retter. Vin er derfor oplagt til en saftig bøf eller tunge retter så som pasta og risotto. Den fungerer også godt til ostebordet.